JIJ verdient persoonlijke aandacht!

Geef jezelf yoga aan huis cadeau

Alleen, met z’n tweeën, drieën of vieren.

ONTDEK WAT YOGA VOOR JOU KAN BETEKENEN

Privé yoga sessies met begeleiding aan huis

Individuele yogabegeleiding of yoga in klein groepsverband is een goede manier om te beginnen met yoga of om jezelf verder te ontwikkelen. Misschien heb je een fysieke of psychische reden zoals het verminderen van pijnklachten of blokkades, betere energiedoorstroom, minder stress ervaren, meer vanuit compassie leven… Of misschien vind je het juist fijn om alle aandacht even zelf te ontvangen. Wat je reden ook is, ik maak graag op maat gemaakte lessen voor jou.

(1 op 1) yogabegeleiding is een goede keuze voor jou als je:

  • Op een goede en veilige manier wil beginnen met yoga;
  • Persoonlijke en effectieve yogabegeleiding wil ervaren (helemaal gericht op jou
    met alle aandacht voor jou);
  • Je verder wil ontwikkelen in je eigen yoga practice;
  • Een lichamelijke en/of psychische reden hebt;
  • In je eigen vertrouwde omgeving yoga wil ervaren (les aan huis);

Voor meer informatie over de meerwaarde van begeleid worden tijdens de yogalessen.

Yoga-leeuwarden_prive-yoga-leeuwarden_yoga-met-joska_individuele-yogales_yoga-aan-huis_1op1joga-leeuwarden_1op1yoga-leeuwarden

”What I get on a yoga mat, and from a yoga teacher, has been more beneficial onstage than any other workshop I’ve ever done.’’

~  Jason Mraz ~

Privé Yoga les : ook leuk om cadeau te geven!

Bij het aanschaffen van een cadeaubon, krijg jij 10% korting op jouw eigen privé yogasessie. Een cadeautje voor een ander = een cadeautje voor jezelf 😊🧘‍♂️

Cadeaubon-yogales-leeuwarden_yoga-met-joska

Groepsles; Yin Yoga

Iedere maandagavond van 18:30 tot 19:30 uur. Inloop vanaf 18:15. Kopje thee na de yogasessie

Yogales Leeuwarden

Zin om je dag lekker relaxt af te sluiten?

In de ontspanning te komen zodat je een heerlijke nachtrust kunt genieten?

De volgende ochtend ontspannen, energiek én met veel meer ruimte in je lijf wakker te worden?

Dan is deze Yin Yoga Evening Sessie echt iets voor jou!

Tijdens deze heerlijk relaxte yogasessie krijg je alle tijd om lekker naar binnen te keren, een fijne intentie te zetten, je bewust te raken van jouw lijf en voluit te ademen.

De focus ligt op de adem, het voelen van je lijf (en je lijf beter leren kennen), het zoeken van ruimte in je lijf en loslaten waar je kunt loslaten.

Alle sessies worden gekenmerkt door een heerlijke flow, met voldoende ruimte tussendoor om de houdingen optimaal te verwerken.

We houden alle houdingen zo'n 3 tot 6 minuten aan en 'flowen' op die manier 50/55 minuten door. De Yin Yoga Evening sessies hebben een rustig karakter waarbij alle tijd voor de adem en de verdieping in de houding is. Voor de eindontspanning nemen we 5 minuten de tijd.

Deze yogalessen zijn speciaal om de dag heerlijk ontspannen en bewust af te sluiten.

Een waar cadeau voor jezelf.

Even helemaal niets. Behalve ademen, relaxen, voelen en het lijf flexibeler maken door te Zijn.

Yoga stijlen

Yin Yoga geeft je de tijd om te voelen, in contact te komen met jezelf, je aandacht naar het hier en nu te brengen en het ervaren van een diepe ontspanning. In deze rust kunnen inzichten opkomen. Het helpt je ook om beter te kunnen slapen.

Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding lang aan te houden (en niet te bewegen zoals bij actievere vormen van Yoga) bereik je het stugge bindweefsel en kom je dieper in je stretches.
Tijdens de houdingen leer en ervaar je om te accepteren en compassie te voelen. Je lichaam is goed zoals het nu is, je ademhaling is goed zoals het nu is, jij bent gewoon helemaal goed zoals je nu bent.
Het loslaten van naar iets streven en iets willen veranderen omdat het nog niet goed (genoeg) is, kan heel bevrijdend werken.
Je hebt natuurlijk af en toe Yang-energie nodig om iets te bereiken, maar over het algemeen hebben we daar wel genoeg van, eerder te veel. En is het heerlijk om je af en toe onder te dompelen in de zachte Yin-energie.

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en staat ook wel bekend als Flow yoga. Deze vorm van yoga is een coördinatie van bepaalde houdingen op de beweging van jouw ademhaling. Je gaat als het ware van de ene krachtige houding naar de andere in een flow.

Houdingen vanuit de Surya Namaskara (Zonnegroet) vormen de basis van Vinyasa Yoga, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse yogahoudingen (asana’s), om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positivieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, dit vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

De stijl stamt af van Ashtanga Vinyasa yoga. Het verschil zit hem in de vaste sets houdingen die Pattabi Jois voor ogen had bij Ashtanga Yoga. De benaming komt vanuit het Sanskriet en betekent ‘op een speciale manier’ (vi) ‘plaatsen’ (Nyasa).

De Yin en Yang filosofie is de basis van de Chinese cultuur en vormt het vertrekpunt van de yogatraditie. Yin en Yang zijn twee tegengestelde principes die niet zonder elkaar kunnen bestaan; twee zijden van een geheel.

Yin verwijst naar het statische, onbeweeglijke, stille, verborgene, koude en zachte, bindweefsel en gewrichten in het lichaam. Yin vertegenwoordigt het vrouwelijke: vriendelijkheid, rust, overgave, levensenergie, de “zijn”-modus.

Yin Yoga is een rustige doch intense yogastijl die zich richt op het versterken van bindweefsel en gewrichten. Door houdingen meerdere minuten aan te houden en te verdiepen met de ademhaling, rek je het bindweefsel diep in het lichaam op, waardoor er meer ruimte ontstaat in jouw lichaam.

Yang daarentegen is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk, de spieren in het lichaam. Yang vertegenwoordigt het mannelijke: competitie, kracht, de actiemodus.

Yang yoga is een actieve yogastijl, die kracht en uithoudingsvermogen stimuleert. Yang yoga wekt energie op.

Samen vormen Yin en Yang de ultieme balans. Ze versterken elkaar in de tegenstelling.

Tijdens een Yin en yang Yogales werken we aan (het herstel van) de balans tussen lichaam en geest. We nemen de tijd om stil te staan bij onszelf, om te observeren hoe we ons diep van binnen voelen. We laten spanning en stress los en heffen blokkades op.

Dit alles gebruikmakend van onze ademhaling. Onze ademhaling is een krachtig middel waarover wij beschikken en waarmee we heel veel kunnen bewerkstelligen.

Na een Yin en Yang yogales voel je je ontspannen, met een innerlijke rust, alsook vol energie om de dag mee verder te gaan.

Yoga Nidra zorgt voor een diepe ontspanning en herstelt het lichaam en de geest. Vanwege het opladende effect wordt Yoga Nidra ook wel de Yogislaap genoemd. Een uur yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap.

Tijdens yoga Nidra lig je languit op jouw mat en neem je de tijd om in diepe ontspanning te komen. Dit doe je door je één voor één  te focussen op je lichaamsdelen. Uiteindelijk is je hele lichaam aan bod geweest waardoor je alle spieren in diepe ontspanning kunt laten.

Je lichaam is compleet ontspannen, in een ‘slaapstand’ terwijl je geest helder en bij bewustzijn is. Regelmatige beoefening zorgt voor rust, helderheid en energie.

”Yoga laat je leven in het NU.

Het enige moment dat is.’’

~ Yoga met Joska ~

Hi! Ik ben Joska Marrit

Hi! Ik ben Joska Marrit

Owner & founder Yoga met Joska. Yogadocent, koude-trainer, ademcoach, ontwikkelaar cursussen / online programma's

 

Van jongs af aan heb ik affiniteit met gezondheid, het laten groeien van anderen en duurzaamheid. Vanuit deze affiniteit ben ik in de hulpverlening gaan werken. Hierin miste ik gericht met mensen werken aan hun gezondheid; zowel mentaal als fysiek, alsook de duurzaamheid. Na twaalf jaar ben ik gestopt met de reguliere hulpverlening. Ondertussen zoekende naar een meer holistische aanpak, een methode waarbij ademhaling en beweging centraal staat, ben ik yogadocent geworden. Later kwam het begeleiden van mensen in koude-training en ademcoaching hierbij. Schrijven is altijd een grote hobby geweest waarvoor ik gevoel heb. Vanuit mijn verschillende expertises ontwikkel ik cursussen en online programma's. Op deze manier kan ik al mijn verschillende expertises bundelen en doe ik - elke dag - hetgeen waar mijn energie van stroomt en mijn hart blij van wordt 🧡

Meer over Joska Marrit

Gratis E-book Yoga

Vul je naam en e-mailadres is om de download voor het gratis E-book ''Yoga'' te ontvangen.

Gratis E-book IJSpiratieKennismaking met Koude-training

Vul je naam en e-mailadres is om de download voor het gratis E-book ''IJSpiratie; kennismaking met koude-training'' te ontvangen.

Online programma Koude-training (koud douchen) & Yoga

[paytium name="Form name" description="Payment description"]
[paytium_field type="label" label="€15,00" amount="15,00" /]
[paytium_button label="Pay" /]
[/paytium]

×