Yin yoga

Kom in contact met jezelf en ervaar een diepe ontspanning

Wil jij…

✲ Je dag relaxed afsluiten?

✲ Een goede nachtrust?

✲ Ontspannen en energiek wakker worden?

Dan is deze Yin Yoga Evening Sessie echt iets voor jou!

Iedere maandagavond van 18:30 tot 19:30

Tijdens deze heerlijk relaxte yogasessie krijg je alle tijd om lekker naar binnen te keren, een fijne intentie te zetten, je bewust te raken van jouw lijf en voluit te ademen. De focus ligt op de adem, het voelen van je lijf (en je lijf beter leren kennen), het zoeken van ruimte in je lijf en loslaten waar je kunt loslaten.

We houden alle houdingen zo’n 3 tot 6 minuten aan en ‘flowen’ op die manier 50/55 minuten door. De Yin Yoga Evening sessies hebben een rustig karakter waarbij alle tijd voor de adem en de verdieping in de houding is. Voor de eindontspanning nemen we 5 minuten de tijd.

 

 

 

 

Yin Yoga

Yin Yoga geeft je de tijd om te voelen, in contact te komen met jezelf, je aandacht naar het hier en nu te brengen en het ervaren van een diepe ontspanning. In deze rust kunnen inzichten opkomen. Het helpt je ook om beter te kunnen slapen.

Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding lang aan te houden (en niet te bewegen zoals bij actievere vormen van Yoga) bereik je het stugge bindweefsel en kom je dieper in je stretches.

Tijdens de houdingen leer en ervaar je om te accepteren en compassie te voelen. Je lichaam is goed zoals het nu is, je ademhaling is goed zoals het nu is, jij bent gewoon helemaal goed zoals je nu bent.

Yin Yoga geeft je de tijd om te voelen, in contact te komen met jezelf, je aandacht naar het hier en nu te brengen en het ervaren van een diepe ontspanning. In deze rust kunnen inzichten opkomen. Het helpt je ook om beter te kunnen slapen.

Yin Yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Door een houding lang aan te houden (en niet te bewegen zoals bij actievere vormen van Yoga) bereik je het stugge bindweefsel en kom je dieper in je stretches.
Tijdens de houdingen leer en ervaar je om te accepteren en compassie te voelen. Je lichaam is goed zoals het nu is, je ademhaling is goed zoals het nu is, jij bent gewoon helemaal goed zoals je nu bent.
Het loslaten van naar iets streven en iets willen veranderen omdat het nog niet goed (genoeg) is, kan heel bevrijdend werken.
Je hebt natuurlijk af en toe Yang-energie nodig om iets te bereiken, maar over het algemeen hebben we daar wel genoeg van, eerder te veel. En is het heerlijk om je af en toe onder te dompelen in de zachte Yin-energie.

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en staat ook wel bekend als Flow yoga. Deze vorm van yoga is een coördinatie van bepaalde houdingen op de beweging van jouw ademhaling. Je gaat als het ware van de ene krachtige houding naar de andere in een flow.

Houdingen vanuit de Surya Namaskara (Zonnegroet) vormen de basis van Vinyasa Yoga, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse yogahoudingen (asana’s), om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positivieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic stijl, dit vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

De stijl stamt af van Ashtanga Vinyasa yoga. Het verschil zit hem in de vaste sets houdingen die Pattabi Jois voor ogen had bij Ashtanga Yoga. De benaming komt vanuit het Sanskriet en betekent ‘op een speciale manier’ (vi) ‘plaatsen’ (Nyasa).

De Yin en Yang filosofie is de basis van de Chinese cultuur en vormt het vertrekpunt van de yogatraditie. Yin en Yang zijn twee tegengestelde principes die niet zonder elkaar kunnen bestaan; twee zijden van een geheel.

Yin verwijst naar het statische, onbeweeglijke, stille, verborgene, koude en zachte, bindweefsel en gewrichten in het lichaam. Yin vertegenwoordigt het vrouwelijke: vriendelijkheid, rust, overgave, levensenergie, de “zijn”-modus.

Yin Yoga is een rustige doch intense yogastijl die zich richt op het versterken van bindweefsel en gewrichten. Door houdingen meerdere minuten aan te houden en te verdiepen met de ademhaling, rek je het bindweefsel diep in het lichaam op, waardoor er meer ruimte ontstaat in jouw lichaam.

Yang daarentegen is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk, de spieren in het lichaam. Yang vertegenwoordigt het mannelijke: competitie, kracht, de actiemodus.

Yang yoga is een actieve yogastijl, die kracht en uithoudingsvermogen stimuleert. Yang yoga wekt energie op.

Samen vormen Yin en Yang de ultieme balans. Ze versterken elkaar in de tegenstelling.

Tijdens een Yin en yang Yogales werken we aan (het herstel van) de balans tussen lichaam en geest. We nemen de tijd om stil te staan bij onszelf, om te observeren hoe we ons diep van binnen voelen. We laten spanning en stress los en heffen blokkades op.

Dit alles gebruikmakend van onze ademhaling. Onze ademhaling is een krachtig middel waarover wij beschikken en waarmee we heel veel kunnen bewerkstelligen.

Na een Yin en Yang yogales voel je je ontspannen, met een innerlijke rust, alsook vol energie om de dag mee verder te gaan.

Yoga Nidra zorgt voor een diepe ontspanning en herstelt het lichaam en de geest. Vanwege het opladende effect wordt Yoga Nidra ook wel de Yogislaap genoemd. Een uur yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap.

Tijdens yoga Nidra lig je languit op jouw mat en neem je de tijd om in diepe ontspanning te komen. Dit doe je door je één voor één  te focussen op je lichaamsdelen. Uiteindelijk is je hele lichaam aan bod geweest waardoor je alle spieren in diepe ontspanning kunt laten.

Je lichaam is compleet ontspannen, in een ‘slaapstand’ terwijl je geest helder en bij bewustzijn is. Regelmatige beoefening zorgt voor rust, helderheid en energie.

Impressie van de studio : Pure Yoga

yin yoga Leeuwarden
yin yoga Leeuwarden
YIN YOGA Leeuwarden. Yoga met Joska. Pure Studio
yin yoga Leeuwarden
YIN YOGA Leeuwarden. Yoga met Joska. Pure Studio
yin yoga Leeuwarden
yin yoga Leeuwarden

Liever een les in het comfort van je eigen huis?

Dat kan!

Individuele yogabegeleiding of yoga in klein groepsverband is een goede manier om te beginnen met yoga of om jezelf verder te ontwikkelen. Misschien heb je een fysieke of psychische reden zoals het verminderen van pijnklachten of blokkades, betere energiedoorstroom, minder stress ervaren, meer vanuit compassie leven… Of misschien vind je het juist fijn om alle aandacht even zelf te ontvangen. Wat je reden ook is, ik maak graag op maat gemaakte lessen voor jou.

(1 op 1) yogabegeleiding is een goede keuze voor jou als je:

✲ Op een goede en veilige manier wil beginnen met yoga;
✲ Persoonlijke en effectieve yogabegeleiding wil ervaren (helemaal gericht op jou
met alle aandacht voor jou);
✲ Je verder wil ontwikkelen in je eigen yoga practice;
✲ Een lichamelijke en/of psychische reden hebt;
✲ In je eigen vertrouwde omgeving yoga wil ervaren;

Cadeaubon-yogales-leeuwarden_yoga-met-joska

Ook leuk om cadeau te geven!

Bij het aanschaffen van een cadeaubon, krijg jij 10% korting op jouw eigen privé yogasessie. Een cadeautje voor een ander = een cadeautje voor jezelf

Hi! Ik ben Joska Marrit

Owner & founder Yoga met Joska. Yogadocent, koude-trainer, ademcoach, ontwikkelaar cursussen / online programma’s

 

Van jongs af aan heb ik affiniteit met gezondheid, het laten groeien van anderen en duurzaamheid. Vanuit deze affiniteit ben ik in de hulpverlening gaan werken. Hierin miste ik gericht met mensen werken aan hun gezondheid; zowel mentaal als fysiek, alsook de duurzaamheid. Na twaalf jaar ben ik gestopt met de reguliere hulpverlening.

Ondertussen zoekende naar een meer holistische aanpak, een methode waarbij ademhaling en beweging centraal staat, ben ik yogadocent geworden. Later kwam het begeleiden van mensen in koude-training en ademcoaching hierbij.

Schrijven is altijd een grote hobby geweest waarvoor ik gevoel heb. Vanuit mijn verschillende expertises ontwikkel ik cursussen en online programma’s. Op deze manier kan ik al mijn verschillende expertises bundelen en doe ik – elke dag – hetgeen waar mijn energie van stroomt en mijn hart blij van wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarieven

Op mijn Tarieven pagina staan alle mogelijkheden en bijbehorende kosten overzichtelijk op een rij.
Meer weten? Neem contact op, ik vertel je er graag over!

Reviews

De lessen van Joska zijn erg fijn. Op een rustige toon, legt ze alles uit en met haar fijne stem begeleidt ze je door de poses heen. Veel ruimte voor vragen na de les, tijdens de volop aandacht en begeleiding.

Cynthia van der Veen, Ondernemer & zorgmedewerker

De yin yoga lessen zijn gewoon magisch. Ik voel mij altijd weer helemaal zen na jou les 🙂 Zelf geef ik Poweryoga en dan is Yin yoga wel even een heerlijke tegenhanger hier van. Maar ook van ander sporten die veel kracht vergen.

Henk Jan van Eik, Yogadocent en ondernemer

Een geweldige ervaring deze eerste keer yin yoga. Met een rustige kalme stem kon ik mij overgeven en mij openstellen aan deze fijne rustige vorm van yoga. Ik voelde me al een tijdje energieloos door het thuiswerken en had last van gewrichten en was erg moe. Na de les voelde ik letterlijk weer de energie door mijn lijf stromen en werd ik bewust van mijn houding. De dagen na de les voelde ik me veel energieker en positiever. Joska heeft mij echt een kadootjes gegeven!

Marloes de Graaf, Member Klachten Circle, ING

Vanwege een blessure kon ik niet meer sporten. Toen kwam Joska op mijn pad. Ik besloot het erop te wagen. Omdat het privéles is voelt het heel vertrouwt. Tijdens de yogalessen kan ik op een veilige manier bewegen terwijl ik niet over grenzen ga. Zo blij dat ik toch nog iets kan doen en niet stil hoef te zitten!

Sjouke, Glasvezel engineer

Yoga… ik dacht altijd dat het iets was voor ‘zweverige’ mensen. Ik wist dat Joska met Yoga bezig was maar daar had ik verder niet zoveel mee te maken. Totdat Joska besloot om op wereldreis te gaan en ik haar heb opgezocht in Thailand. Daar hebben we meerdere keren yoga lessen gedaan, oefeningen en heeft Joska mij ook privé les gegeven. Vanaf dat moment kwam ik er achter dat Yoga helemaal niets is voor zweverige mensen maar voor iedereen! En om je meer bewust te maken van je houden en van je gedachten in het hier en nu. Als bijkomend voordeel heeft Joska ook nog een rustige vriendelijke stem en uitstraling wat ontzettend fijn is om yoga bij te doen. Ik zou het iedereen aanbevelen.

Daniëlle Nawijn, Begeleider, Stichting Zienn

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief!

Wil je regelmatig inspiratie in je mailbox ontvangen? En als eerste op de hoogte zijn van nieuwe acties en events? Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief. Ik beloof, ik zal je niet spammen!