Joska Marrit

Yoga Nidra

12-05-2020 | Yoga leefstijl/ filosofie

Yoga Nidra zorgt voor een diepe ontspanning en herstelt het lichaam en de geest. Vanwege het opladende effect wordt Yoga Nidra ook wel de Yogislaap genoemd.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra lijkt wellicht op niks doen, maar niets is minder waar. Tijdens yoga Nidra neem je de tijd om in diepe ontspanning te komen door je te focussen op lichaamsdelen. Uiteindelijk is je hele lichaam aan bod geweest waardoor je alle spieren in diepe ontspanning kunt laten.

Persoonlijke sankalpa

In het begin van de sessie zet jij je eigen persoonlijke sankalpa. Een sankalpa is een intentie die je, op jouw eigen creatieve manier, uitspreekt tegen je onderbewuste alsof het al waar is. Door dit regelmatig te doen, wordt deze sankalpa werkelijkheid. Een voorbeeld van een sankalpa kan zijn ‘’Ik ervaar meer innerlijke rust’’ of ‘’Ik ben ontspannen’’.

Beginnen met Yoga Nidra

Als je net begint met het beoefenen van yoga Nidra zul je wellicht in slaap vallen door de diepe ontspanning. Dit is helemaal niet erg. Dit komt, simpelweg, omdat we veelal niet meer gewend zijn om écht te ontspannen. De geest raakt in de war en denkt dat hij mag slapen, wat hij dan ook in werking zet. Echter trachten we bij de yoga Nidra wakker te blijven.

Opladen met Yoga Nidra

Zodra je meer beoefend bent, zul je merken dat je gefocust en daarmee wakker kunt blijven. De geest heeft de tijd en beoefening nodig wakker te blijven tijdens diepe ontspanning. Naarmate je vaker yoga Nidra beoefent, zul je merken dat je na het beoefenen van yoga Nidra weer opgeladen bent. Eén uur yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap. Je komt dus erg uitgerust uit je practice! Ideaal voor mensen die kampen met vermoeidheid en/of slaapproblemen.

Zelf aan de slag met Yoga Nidra

Zelf heb ik geen sessie(s) opgenomen omdat ik sessies in real prefereer. Het gaat voor mij namelijk ook  om de energie die je samen uitscheidt. Nu dit niet mogelijk is, kun je op Soundcloud en YouTube genoeg sessies vinden die jij kunt gaan ontvangen. Want, thuis, vanuit je eigen veilig haven, kun je ook gewoon genieten en sessies doen. Lekker comportabel in badjas met dikke sokken aan. Je kunt ook de kachel aanzetten, maar dat vind ik altijd zonde in de lente alsook niet duurzaam. Een dekentje kan een fijn alternatief zijn.

Wat kan Yoga Nidra voor jou betekenen?

Benieuwd wat yoga Nidra voor jou kan betekenen? Rol dan je mat uit en zoek een fijne sessie op één van de online kanalen. Veel ontspanning en mooie momenten toegewenst!

Hari Om Tat Sat!

Joska Marrit

P.S. Plaats hieronder jouw ervaring. Ben ik heel benieuwd naar en vind ik erg leuk!

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou

×