Joska Marrit

Yoga en Thee

3-07-2020 | Leefstijl

Het belang van goed drinken (na de yogales)

Wel of niet drinken tijdens de yogales? Het is een veelvoorkomende vraag.

Tijdens een yogales drink je in principe niet. Drinken, met name koude dranken, kost je lichaam energie. Je lichaamstemperatuur is 36 graden en om de vloeistof op de juiste temperatuur te krijgen, moet je lichaam aan het werk en dit kost energie. Niet veel energie, maar je lichaam heeft alle energie nodig voor de yogales. Vandaar dat we in principe niet drinken tijdens de yogales.

Yoga en Thee

Na de yogales is het belangrijk om goed te drinken. Je lichaam is flink aan het werk geweest en wil graag afvalstoffen afvoeren. Als je dat niet doet, bestaat er een kans dat je hoofdpijn krijgt.

Water drinken is belangrijk, maar je kunt ook even rustig genieten van een kopje kruidenthee.

Als je koud water drinkt koelt het lichaam af. Om dit te compenseren maakt het lichaam zelf weer extra warmte aan. Wanneer je een warme drank drinkt geef je eigenlijk meteen energie aan je lichaam. Naast de extra energie, krijg je ook de geneeskrachtige stoffen binnen van de theeplant. De kruiden kunnen ontspannend en rustgevend zijn, opwekkend, reinigend, verfrissend of verwarmend.

Dit vormt de basis van een gezonde leefstijl. Bij yoga leer je een lifestyle waarin de zorg van lichaam en geest centraal staat. Thee kan een steuntje in de rug geven om weer verder te kunnen met de dagelijkse activiteiten.

Wat is jouw favoriete (kruiden)thee?

Ikzelf ben een groot liefhebber van thee. Waar ik vroeger vooral veel zwarte fruitsmaken thee dronk, maak ik tegenwoordig allerlei brouwsels van gedroogde kruiden, bloemen en bladeren, alsook vers uit eigen tuin. Op mijn dakterras groeien munt en kamille. Groot voorstander ben ik ook van gember. Een paar kleine schijfjes in de theepot en klaar.

Wat is jouw favoriete (kruiden)thee?

Als je goed drinken belangrijk vind, heb je wellicht ook interesse in gezonde voeding. Eet jij bijvoorbeeld alle kleuren van de regenboog?

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou