Joska Marrit

Online en interactief yogales; zoveel voordelen!

29-06-2021 | Bedrijfsyoga, Yogahoudingen / lessen

Online yogales is waarschijnlijk nieuw voor je. Nieuwe dingen kunnen weerstand oproepen. Zo riep online yogales geven bij mij in den beginne heel wat weerstand op. Achteraf gezien had vooral te maken met angst voor de verandering. Het is mogelijk dat online yogales ook bij jou weerstand kan oproepen. Ondertussen heb ik, samen met alle deelnemers aan de online en interactieve yogalessen, de voordelen van online yogales ervaren. Dit blog is bedoeld om eventuele weerstanden bij jou weg te nemen en de voordelen van online yogales aan je mee te geven.

Over weerstand voelen (voor verandering), hoe ik mijn weerstand effectief heb omgebogen, intrinsieke en extrinsieke motivatie en het 4-stappenplan: van weerstand naar verandering kun je lezen in dit blog. Genoeg over weerstand. Laten we kijken naar de voordelen die online yogales met zich meebrengt!

De voordelen van online yogales:

  • Het bespaart ontzettend veel tijd! Je zet je stoel klaar of rolt je mat uit, laptop in de juiste positie, geluidscheck en gaan met die banaan!
  • Het bespaart kosten: je hebt geen reiskosten, hoeft geen nieuwe yoga-outfit, online yogalessen worden vaak goedkoper aangeboden omdat deze manier van lesgeven minder (bedrijfs)kosten met zich meebrengt.
  • Je kunt meedoen vanaf je vakantieadres of andere heerlijke locatie naar keuze, YAY!
  • Je wordt minder bekeken en let zelf ook minder op anderen. Via een scherm letten mensen veelal alleen op de yogadocent waar in een yogaruimte mensen al gauw de neiging hebben om zichzelf te vergelijken met de buurman of -vrouw. Zodoende kun je zelfs concluderen dat online yogales de verbinding met het zelf, jezelf, vergemakkelijkt.

Specifiek voordeel online & interactief yogales:

  • Er is ruimte voor een voor- en nabespreking; dit vergroot het bewustzijn en versterkt de verbinding met elkaar.

Ervaringen van deelnemers aan online yogalessen

Benieuwd geraakt hoe deelnemers de online en interactieve yogalessen ervaren? Welke voordelen zij hiervan zien? Je leest ze bij de reviews over Yoga met Joska.

Benieuwd naar de weerstanden die ik in den beginne voelde voor online yogales geven? Je leest mijn proces en alle achtergelaten bezwaren in dit blog.

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou