Yoga-met-Joska_sept20213

Over mij

Hi, leuk dat je hier bent! Mijn naam is Joska Marrit.

Heb jij ook het verlangen jezelf goed te voelen?

Jezelf goed voelen is niet altijd gemakkelijk. Soms kan het hard werken zijn. We leven in een snelle maatschappij waarin er veel van ons verwacht wordt. We hebben vele prikkels te verwerken. Overprikkeld raken, kampen met vermoeidheidsklachten en vele andere ongemakken zijn veelal consequenties van onze leefstijl. Als ADD’er met HSS weet ik hier alles van. Toen ik op mijn 24e een burn-out kreeg was ik genoodzaakt te veranderen.

Yoga heeft mij geholpen en helpt mij nog steeds mijn leven anders in te delen en op een fijnere manier omgaan met alle prikkels. Wat je op de mat leert, neem je mee in je dagelijks leven. Het zorgt ervoor dat ik minder stuiterend door het leven ga, maar juist innerlijke rust ervaar. Dit is nog maar één van de voordelen van yoga, die ik anderen ook toewens.

Je goed voelen vergt aandacht. Liefdevolle aandacht. De kracht om te helen ligt in jezelf. In jouw kern. Je mag terugkeren naar deze kern. Naar je power, kracht, creativiteit, acceptatie, verdraagzaamheid, compassie, liefde, innerlijke rust en geluk.

Yoga kan heel helpend zijn deze krachten in jezelf te (her)vinden. Yoga is een tool om je te helpen luisteren naar je onderbewustzijn. Om naar binnen te keren en te luisteren wat er binnenin jou zit. Om je gedachten te observeren en er van een afstandje naar te kijken. Je niet meer laten leiden door gedachten, maar er zelf de baas over zijn. Dit creëert ruimte en rust in je hoofd, waardoor je uiteindelijk meer (vrije) tijd gaat ervaren.

Yoga laat je terug keren naar je krachtige kern en van hieruit leven. Ontspannend, vol compassie en liefde, met een diepere verbintenis met jezelf en de wereld om jou heen. Wanneer je vanuit je krachtige kern leeft, kun je je expertises beter benutten.
Ik sta jou graag bij in dit proces, samen met yoga.

Liefde voor yoga en lesgeven

Mijn liefde voor yoga is jaren geleden ontstaan. Toen ik ermee in aanraking kwam, betoverde het mijn hart. In 2018, tijdens mijn wereldreis, wilde ik een lange yogaretraite doen. Gewoon voor mijn eigen mentale en fysieke welbevinden. Ik koos voor een retraite in de vorm van een docentenopleiding. Een wereld ging voor mij open! Naast mijn liefde voor yoga werd ik verliefd op lesgeven. Het voelt zo ontzettend goed om wat ik heb ervaren te kunnen delen met anderen. Zoals ik geïnspireerd ben geraakt, hoop ik anderen ook te inspireren.

Na 12 jaar als maatschappelijk werker te hebben gefunctioneerd leef ik nu mijn droom als full time yogadocent.

Naast yogasessies en ijsbad sessies / workshops verzorgen ben ik gepassioneerd reiziger en hou ik van wandelen in de natuur, berglandschap, duiken, kitesurfen, festivals, mensen ontmoeten en schrijven. Mijn passie voor schrijven kun je vinden in het blog.

Yoga-met-Joska_sept2021

”To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplisment.’’

 

~ Ralph Waldo Emerson ~

Yoga-met-Joska_sept20212

Stijl van lesgeven

De yogalessen die ik verzorg zijn erg persoonlijk. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Op deze manier kan ik heel gericht lesgeven, zodat jij, als deelnemer, sneller en gerichter effect kunnen ervaren.

We kunnen werken met thema’s, de focus leggen op bepaalde gebieden in het lichaam en gewenste bepaalde psychische effecten bereiken.

De lessen kunnen zich ook kenmerken door de heerlijke flow die erin zit. Dit wordt als een van de voordelen van yogabegeleiding ervaren; dat jij in principe de inhoud bepaald. Jij vertelt wat je nodig hebt en ik ontwerp hier lessen op.

Ik ben zorgvuldig in de opbouw van de asanas (yogahoudingen) en besteed veel aandacht aan het uitlijnen van je lichaam, je lichaamshouding en het gebruikmaken van je ademhaling.

Op een veilige manier kom je met deze yogabegeleiding net even iets dieper in je houdingen, wat meer flexibiliteit en leningheid creert.

Ik ben bekend met diverse vormen van yoga zoals; Restoratieve/Yin-, Vinyasa-, Yin & Yang Yoga, Yoga Nidra en stoelyoga.

Opleidingen die ik heb genoten

 • Breathwork Professional. Kasper van der Meulen. 2023
 • Breathwork Biohacker. Kasper van der Meulen. Feb – april 2023
 • Reiki 1. Helend Licht. Lara van Wijk. Augustus 2022
 • 50 hour Pranayama & Kriya’s. Club Yoga. Moena de Jong. Juni 2022
 • EHBO, uitgebreid. Rode Kruis. Slouwerhof Academy. April 2022
 • 50 hour Yin Yoga YTT. New Nature Academy. Maart 2022
 • Modular Yoga Adjustment Training. Bhumiyoga: Maxi Meissner. Okt 2021
 • A deeper touch of Yin. Club Yoga: Sanne Loves Yoga. Sept 2021
 • 100 hour Kundalini YTT. India. Maart 2020
 • 200 hour Hatha, Vinyasa & Yin YTT. La Casa Shambala, Thailand. Dec 2018

Wanneer kom je bij mij?

Jij en ik zijn een goede match als jij…

 

 • je leefstijl wilt veranderen in positieve (gezonde) zin 
 • hierbij wilt dat er de tijd voor je genomen word. De tijd voor al je vragen, wat zich aandient, etc
 • veel persoonlijke aandacht wilt ontvangen, training op maat wilt ervaren
 • op zoek bent naar veiligheid en vertrouwen
 • wil leren ontspannen in – en houden van – de kou
 • koude-training of yoga wilt implementeren in jouw leefstijl
 • verder wilt komen in je leven, wilt afrekenen met ‘slechte’ gewoontes, nieuwe gewoontes wilt aanleren
 • echt iets wilt leren, zodat je ZELF verder kunt
 • meer flexibiliteit in lichaam en geest wil krijgen
 • minder stress wilt ervaren, en beter wilt kunnen ontspannen
 • het zelfhelende vermogen van jouw lijf wilt aanwakkeren
ijsbadworkshop-leeuwarden_wim-hof-methode-leeuwarden

‘’When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.’’

~ Jimi Hendrix ~

Visie

Yoga met Joska richt zich op het vergroten van de kwaliteit van leven, te beginnen bij het individu. Tijdens de yogalessen wordt ruimte gecreëerd om contact te maken met jezelf en te (leren) luisteren naar je lichaam. Bij yoga draait het niet om kunnen maar om voelen. Heel persoonlijk en zonder competitie.

Yoga met Joska is laagdrempelig. Of je nu jong of oud bent, flexibel of stijf of een beperking hebt, yoga is een bewegingsvorm die voor iedereen toegankelijk is. Het kan een wezenlijke bijdrage leveren bij het verminderen van lichamelijke en mentale klachten. Yoga kent een sterke genezingskracht. Regelmatig beoefenen ervan zorgt voor een kalme geest, meer energie, een betere gemoedstoestand, meer compassie, verbondenheid en bewustzijn.

Het enige dat ervoor nodig is, is je mat opstappen en het doen. Jij bent een krachtig persoon en vanuit deze kracht kun jij je leven zo vormen dat je vanuit je diepste wezen door het leven gaat. Dit begint bij goed in je eigen vel te zitten. Yoga is daarvoor dé methode!

Yoga is een cadeautje voor jezelf. Iets wat je helemaal voor jezelf doet. Een prachtige vorm van zelfzorg.

 

Missie

Mijn motto: je gezondheid heb je zelf in de hand.
Ik zie het als mijn missie de wereld een stukje gezonder, mooier en liefdevoller te maken, beginnend bij het individu. De vraag die ik mijzelf hierbij stel is: wat kan ik doen om, samen met jou, te werken aan jouw gezondheid, vitaliteit en psychisch welbevinden?

Mijn antwoord hierop is hetgeen wat ik aanbied:

* Bedrijfsyoga
* Individuele yogabegeleiding en in kleine groepen
* Workshops
* Koude-training
* Online programma’s
* Informatief alsook persoonlijk blog; met onderwerpen relevant aan yoga en een gezonde leefstijl.