Koud douchen en yoga

15-daags online programma

Het enige programma dat koud (af)douchen (koude-training) combineert met ademhaling én yoga!

 

Wanneer begin jij?

 

 

 

 

Verslaafd aan de kou

Ons lichaam is erop gemaakt om te kunnen gaan met heftige temperatuurverschillen. Echter zijn we steeds comfortabeler gaan leven waardoor dit uit ons systeem is geraakt. Zonde, want je lichaam kan het nog steeds en het is ook nog eens heel gezond voor je lichaam! Kou is gezond én lekker! Te comfortabel leven is – helaas – een uitnodiging voor vele ziekten als auto-immuunziekten en kanker.

Met dit online programma werk je aan het bevorderen van jouw gezondheid en het tegengaan – of beter omgaan met – ziekten. Train met kou en ervaar wat duizenden anderen inmiddels ook ervaren: de kick, mentale en fysieke vooruitgang en dat kou gewoon heel erg goed is voor je lichaam én geest! Binnen no-time ben je verslaafd aan de kou!

Je leert hoe je op een veilige en gezonde manier kennis maakt met koude-training, ademhaling en yoga. De focus ligt op een toename van jouw gezondheid, fitheid, energie en metabolisme (spijsvertering).

Middels verschillende oefeningen, video’s en motivatie word je begeleid naar een betere gezondheid, een hoger energieniveau, meer mentale veerkracht, een flexibel en sterk lichaam en een ideaal gewicht. Kortom: fit, gezond en krachtig in 15 dagen.

Wat kun je verwachten

15 dagen lang ga je aan de slag met koud douchen. We beginnen langzaam en bouwen steeds verder op.

✲ Na aanmelding ontvang je het E-book met de dagelijkse opdracht, informatie en inspiratie.

✲ Meld je vandaag aan. Je kunt op ieder gewenst moment beginnen, ongeacht jouw ritme.

✲ Ervaar de  gezondheid bevorderende effecten van koude-training

✲ Zie het belang van consistentie en discipline

✲ Voel het besef dat elke kleine stap op den duur groot resultaat oplevert

✲ Bij vragen mag je mij altijd mailen. Ik sta gedurende het gehele online programma voor je klaar.

Inhoud van het programma

✲ 15 koude (af)douche opdrachten

✲ Motivatie (zetje in de rug) om de oefeningen daadwerkelijk te doen

✲ 3 ademhalingsoefeningen (uit de yoga en koude methode)

✲ Zonnegroet A uit de Yoga

✲ Leefstijltips om je immuunsysteem te versterken

✲ Lichaam los in 10 min met Yoga

✲ Kennisoverdracht en handvatten om nieuwe gewoonten aan te leren

✲ Informatie over – en aan de slag met de Wim Hof methode

✲ Opbouw van koud douchen naar buiten zwemmen en ijsbaden

✲ Online ondersteuning tijdens het gehele programma

Koude training: het resultaat

✲ Je staat aan! Meteen wakker, alert en met een bak energie

✲ Meer witte bloedcellen, verstrekt immuunsysteem, verbeterde weerstand

✲ Verbeterde bloedcirculatie

✲ Verbetert lymfesysteem = goede afvalstofafvoering en bescherming tegen ziekten

✲ Veel meer energie, alertheid, (zelf)bewustzijn en mentale kracht!

Happy feelings! Kou zorgt voor de aanmaak van het hormoon noradrenaline

✲ Meer zelfvertrouwen en vertrouwen in eigen lichaam

✲ Betere warmteregulering

✲ Betere gewichtscontrole

✲ Verbeterde fysieke prestaties en een sneller herstel van je spieren

✲ Gezondere huid en haardos

Hi! Ik ben Joska Marrit

Owner & founder Yoga met Joska. Yogadocent, koude-trainer, ademcoach, ontwikkelaar cursussen / online programma’s

 

Van jongs af aan heb ik affiniteit met gezondheid, het laten groeien van anderen en duurzaamheid. Vanuit deze affiniteit ben ik in de hulpverlening gaan werken. Hierin miste ik gericht met mensen werken aan hun gezondheid; zowel mentaal als fysiek, alsook de duurzaamheid. Na twaalf jaar ben ik gestopt met de reguliere hulpverlening.

Ondertussen zoekende naar een meer holistische aanpak, een methode waarbij ademhaling en beweging centraal staat, ben ik yogadocent geworden. Later kwam het begeleiden van mensen in koude-training en ademcoaching hierbij.

Schrijven is altijd een grote hobby geweest waarvoor ik gevoel heb. Vanuit mijn verschillende expertises ontwikkel ik cursussen en online programma’s. Op deze manier kan ik al mijn verschillende expertises bundelen en doe ik – elke dag – hetgeen waar mijn energie van stroomt en mijn hart blij van wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel je ervaring!

Deel jouw ervaringen op socials en vergeet @yoga.met.joska niet te taggen! Of kies je eigen weg en vertel het mij persoonlijk – ik vind het super tof om je verhaal te horen!

Reviews

Douchen vind ik een van de fijnste dingen van de dag. Even je hoofd op nul zetten en genieten van het warme water. Toen kwam een vriendin van mij, Joska van Dijk, met de vraag of ik mee wilde doen aan de koude afdouche challenge, met als doel om uiteindelijk in koud water te zwemmen. Ik zei gelijk dat ik dit niet zou doen. Joska vertelde me over de voordelen van koud afdouchen, dat het beter is voor je gezondheid in vele opzichten en dat je er van af kan vallen omdat het bruine vet minder wordt. Uiteindelijk toch besloten om het een keer te proberen met het idee dat ik toch niet twee weken lang mee zou doen. De eerste dag was koud maar was gelukkig niet zo lang. Ik deelde mijn ervaringen met Joska, werd gemotiveerd door de dagelijkse trainingmails en besloot toch om twee weken lang elke dag koud af te douchen. Ik begon steeds meer te wennen aan de kou. Ook buiten merkte ik het verschil. Ik ben een echte koukleum en heb het altijd koud, maar dit werd steeds minder (het was december). Uiteindelijk na twee weken was het programma zo opgebouwd dat ik 5 minuten onder de koude douche stond, zonder eerst warm te douchen. Super trots was ik toen ik dit had gedaan. De uiteindelijk vraag van Joska was onvermijdelijk: ga je mee buiten zwemmen. Natuurlijk zei ik eerst weer nee maar weer werd ik overtuigd dat dit een grote prestatie zou zijn om het wel te doen en goed voor je lichaam in vele opzichten. Ook kwam ik er achter dat meerdere mensen om mij heen dit hadden gedaan waardoor ik nog meer gemotiveerd werd. Midden in december zijn we naar een plek in Leeuwarden gegaan om in onze bikini het water in te gaan. Joska begeleidde me met ademhalingsoefeningen, motivatie en een kopje thee als afsluiter. Het water was ongeveer 2 graden op dat moment. But we did it! En het gaf een super goed gevoel! Ontzettend blij dat ik besloten heb om hier toch aan mee te doen. Dankjewel lieve Joska!

Danielle Van Sas – Nawijn, Persoonlijk begeleider, Sociaal pension voor dubbel
gediagnosticeerden

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief!

Wil je regelmatig inspiratie in je mailbox ontvangen? En als eerste op de hoogte zijn van nieuwe acties en events? Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief. Ik beloof, ik zal je niet spammen!