Joska Marrit

Leef jouw dromen NU

27-05-2020 | Leefstijl

Coronatijden. Heel onzekere tijden. Ondanks de grote veranderingen en deze onzekerheid, is dit ook een tijd voor bezinning. Naar binnen te keren en, in alle rust, te voelen. Te voelen wat jij nu eigenlijk wilt met jouw leven.

Juist in dit soort tijden is de tijd om te doen wat jou blij maakt NU. Niet morgen, volgende week, volgende maand, volgend jaar. Het moment is NU. En het zal altijd NU zijn. Doe NU wat jij leuk vind. Leef jouw DROMEN nu. Gandhi zei het al zo mooi ‘’Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.’’

NU is het juiste moment

Er zijn altijd redenen te bedenken om je leven (nog) niet te veranderen. Eigenlijk is het nooit het juiste moment, waardoor het altijd het juiste moment is. Volg je het nog? Verandering is gewoon de stap zetten. Meestal houdt onzekerheid ons tegen. Probeer dit opzij te zetten en te durven gaan voor wat jij wilt. Risico’s te nemen. Te leven vanuit jouw passie. Voor het onzekere, maar o zo leuke! te gaan. Het komt allemaal goed. Het zal goed uitpakken, linksom of rechtsom. Heb vertrouwen. Ga ervoor! Leven is niet stilzitten en afwachten tot er iets op jouw pad komt. Onderzoek en ondervind wat jij in het leven wil en ga ervoor! Life is to short to keep waiting and dreaming. Live your dreams while you can, while you’re alive! Als je wacht op betere tijden, kansen, etc, leef je eigenlijk niet echt. Dan besta je alleen. Leven is creëren.

Maak je je zorgen om geld? Om je baan? Je woning? Om zekerheid? Ik kan je verzekeren: je hebt nooit zekerheid. En je zult niet van de honger sterven als je iets minder geld hebt. Dingen wijzen zichzelf uit, het universum zal voor jou zorgen. Zolang jij voor jezelf zorgt.

Alles komt goed

YogaLeeuwarden_YogametJoska_Leef-je-dromen-NU_effect-van-kleur

Uit ervaring weet ik dat alles altijd weer goed komt. Jarenlang leefde ik niet echt. Ik was aan het streven naar een steeds betere baan, meer geld om op vakantie te kunnen gaan en een mooi huis. Ik was aan het streven naar zekerheid, want ik dacht dat het hebben van deze dingen mij zekerheid zou bieden. Toen ik compleet instortte, lichamelijk en geestelijk niets meer kon (diagnose: vergevorderde burn-out), raakte ik alles kwijt. Mijn baan, mijn studie, mijn woning, mijn spaargeld, mijn denkvermogen, mijn lichaamsfuncties. Natuurlijk voelde ik me erg verward en verloren (om over de rest van mijn gevoelens en emoties maar niet te spreken). Maar terwijl ik langzamerhand herstelde en van deze ziekte genas, kwam alles weer terug. Ik vervolgde mijn studie weer, kreeg een anti-kraak woning, meubels werden mij aangeboden, na mijn studie vond ik een nieuwe baan. Twee en een half jaar nadat ik mijn leven weer oppakte had ik zoveel spaargeld dat ik bijna anderhalf jaar kon (en ben!) gaan reizen.

YogaLeeuwarden_YogametJoska_Happiness_Leef-je-dromen-NUIk leerde in de periode van ziekte – door te ervaren – dat je nooit zekerheid hebt. Zekerheid is een illusie. Een illusie kan zomaar voorbij waaien. Je kunt je er niet aan vastklampen. Dat is niet erg, nee, in tegendeel, het gaf mij vrijheid. Vrijheid door te kunnen loslaten. Het gaf mij vertrouwen. Vertrouwen dat alles altijd weer goed komt. We maken traumatische gebeurtenissen mee, maar we leren ervan en komen er sterker uit. Het maakt ons tot een beter en mooier mens. Ik wens niemand een burn-out toe, maar ik ben dankbaar dat mijn burn-out mij vrijheid en vertrouwen heeft gegeven. En ontzettend veel inzicht. Het heeft mij tot een ander mens gemaakt. Een mens die minder angstig is voor het onbekende. Een mens die kan loslaten en vertrouwen. Een mens die voor haar eigen geluk kiest. Een mens die doet wat haar gelukkig maakt. Een mens die dieper en puurder met anderen in contact staat.

Anyway: doe wat jou gelukkig maakt, heb vertrouwen…. en… LEEF! Creëer

Verder lezen over (gedrags)verandering?

Dit vindt jij wellicht ook interessant: Tapas (gewoontes); het loslaten van oude – niet helpende –  tapas, het instellen van nieuwe – helpende –  tapas en wat handvatten hierbij.

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou