Joska Marrit

Leap sessie: een kwetsbare, intieme, krachtige reis

9-10-2023 | Leefstijl

Wat doet leap met je? Hoe kan zo’n leap sessie gaan? Bij iedereen is de ervaring anders en elke keer voor jezelf is de reis anders. Toch kan het prettig zijn iemands ervaring te lezen. Daarom deel ik mijn ervaring van de derde leap sessie die ik ontving hier, met jou.

~ Een kwetsbare, intieme, krachtige reis ! ~

Afgelopen vrijdag (6 okt ’23) ervaarde ik voor de derde keer een leap sessie bij de liefdevolle Lara 🤍

We begonnen. Ik voelde mijn lichaam compleet ontspannen raken. Mijn aandacht ging naar mijn hartstreek. Hier voelde ik pijn. Ik begon ernaartoe te ademen. Om er ruimte aan te geven. Zodat het losgemaakt kon worden.

In complete ontspanning lag ik op de mat. Ik voelde een kleine beweging opkomen en liet het gebeuren. Van hieruit kwam m’n hele lijf los. Ik dacht ‘’laat maar gebeuren, laat maar gaan, laat maar los”. M’n lichaam nam het weer over, net zoals tijdens de afgelopen ademsessies. Heerlijk vind ik het om dit te kunnen laten gebeuren. Mijn lichaam laten gaan, doen waar ze goed in is, wat goed voor haar is. Zonder hier iets van te willen vinden, zonder te definiëren, er oordelen over te vormen of het te willen tegenhouden.

Ik voelde me moe. M’n rug deed pijn. Ik was die ochtend naar Dokkum gefietst en tegen de wind in teruggetrapt. ‘’Oeh het is wel zwaar dit”. Na die gedachte stopte m’n lichaam even. Een rust pauze, landingspunt. Om vervolgens weer verder te gaan. ‘’Het is oké, ik ben bij je, je kunt dit, ik hou van je” hoor ik in mijn gedachten.

Dan is daar dat nummer. Lara heeft een goed gevoel voor passende muziek. Een prachtig talent. Ze kan vooraf goed invullen wat nodig is.

‘’My healing’’ ~ Sophia Spallini

Het is zo passend voor waarin ik op het moment zit. Het raakt me ontzettend. Er komen een aantal tranen. Vervolgens word ik overspoeld door blijdschap. Een glimlach voel ik ontstaan op mijn lippen.

Ik ga op m’n zij liggen. Lekker bijkomen. BAM! Daar begin ik te huilen: zonder tranen overigens. Mijn hele lichaam schokt, ik ga alle kanten op. Wow, ‘’laat maar weer gebeuren” hoor ik in mijn gedachten. Mijn lijf schokt heftig heen en weer, afgewisseld met hard bibberen. Mijn lichaam huilt. Ik laat dit helen stromen.

Continue ben ik erbij. Bij mezelf. Als toeschouwer. Als beschermer. Als spaceholder. Het is ontzettend liefdevol. Lara creëert de mooie, veilige, warme setting en ik voel mezelf mezelf beschermen. Omdat ik eigenlijk gewoon veel bescherming nodig heb ❤️

Deze hele sessie, het kunnen laten gebeuren, zonder schaamte of bezwaardheid of what so ever, het liet me inzien hoe erg ik de afgelopen maanden veranderd ben. Wat een grote stappen ik heb gezet. Door naar Nepal te gaan, de Vipassana, de level 2 adem opleiding, het niet meer drinken van koffie, het drinken van cacao en paddestoelen, de micro dose truffels die ik ben begonnen.

Ik durf meer te zijn en mijn plek in te nemen. Me minder druk te maken over of ik anderen in de weg zit en het allemaal wel goed doe. Ik voel nu dat ik het goed doe voor mezelf en dat ik altijd de mooiste intenties heb. Dat is bevestiging genoeg. En dit alles is zo waardevol ❤️

🙏

Ook een leap ervaren?

25 november @welkomthuisfestival

Ticket Welkom thuis kopen

📸 @Anna-Jente

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou