Joska Marrit

Jouw eigen pad bewandelen. Omgaan met je omgeving

22-06-2021 | Leefstijl

Wanneer je ervoor kiest – of er niet langer omheen kunt – jouw eigen pad te bewandelen, je hart te volgen, te doen wat voor jou goed voelt om te doen… ik kan nog wel even doorgaan… krijg je te maken met weerstand.

Meestal is dit weerstand vanuit je omgeving. Wat ik heb gemerkt en nog steeds opmerk is dat veel mensen verandering beangstigend vinden. Een sprong in het diepe maken al helemaal. Mensen zijn onzeker of het allemaal wel goed met je – en je bedrijf – komt.

Geïnspireerd raken door mensen die hun dromen najagen

En dat terwijl mensen juist geïnspireerd worden door mensen die leven vanuit hun ziel. Door mensen die hun dromen najagen. Mensen die vertrouwen hebben in zichzelf en de eigen ideeën. Die iets moois komen brengen. Mensen die hun eigen pad bewandelen, meestal buiten de standaard paden. Hoeveel bewondering ik wel niet heb gekregen en nog steeds krijg omdat ik ben gaan reizen. Terwijl; iedereen kan zijn leven zo manifesteren dat je je dromen kunt leven.

Omgaan met minder positieve gevoelens en meningen uit je omgeving

Naast de bewondering omdat ik mijn hart volgde door te gaan reizen, heb ik ook te maken gekregen met minder positieve gevoelens en meningen zoals angst, onzekerheid, ongeloof en pessimisme vanuit mijn omgeving toen ik stopte in de hulpverlening om mij volledig te kunnen richten op de gezondere kant van het leven; op mijn eigen bedrijf in de yoga, het ademwerk en koude-training.

Als dat wat je doet, jou niet meer voedt

Ja, ik heb 7 jaar keihard gewerkt om daar te komen waar ik wilde zijn. Echter, toen ik er was, kon ik het niet meer. Ja, ik ben goed in hulpverlenen maar het is niet goed voor mij. Het zuigt mij leeg. Ik kon niet meer tegen alle ellende en negativiteit.

Is het leven bedoeld om ergens mee door te gaan omdat het zo hoort en/of omdat je er goed in bent terwijl het jezelf opbreekt?

Is het leven bedoeld om anderen tevreden te stellen of mag je ook jezelf tevreden stellen?

Lang heb ik geworsteld met deze vragen toen ik op de mooiste plekken in Australië liep.

Onzekerheid door de meningen van anderen

Iedereen heeft een mening en velen willen die graag geven. Goed bedoeld natuurlijk maar het kan onzeker maken. Het kan je uit het veld slaan. Het kan ervoor zorgen dat je het vertrouwen in jezelf en je eigen ideeën kan kwijtraken.

Hoe ongelofelijk zonde is dat??

Verschillende wegen leiden naar Rome

Er zijn talloze manieren om iets aan te pakken. Zoveel opties om te kiezen. Eindeloze mogelijkheden voor vrijwel hetzelfde.

Neem bijvoorbeeld yoga.

Je kunt lesgeven in verschillende yogastijlen, 1op1, in groepsverband, aan particulieren, aan bedrijven, bij mensen aan huis, in de buitenlucht, in een yogastudio, je eigen yogastudio opzetten, op de sportschool.

Het een is niet perse beter dan het ander. Het een past wel beter bij jou dan het ander.

Volg je hart

Je hart volgen. Je dromen leven. Doen waarvoor jij hier op aarde denkt te zijn.

Het is prachtig maar het vergt ook wat van je. Moed. Zelfvertrouwen. Een dikke huid om je niet het veld uit te laten slaan.

JOUW eigen leven

Uiteindelijk is het de enige manier om JOUW leven te leiden. Een leven ‘lijden’ die anderen voor je willen kan in mijn ogen niet (meer) goed zijn. Voor mij betekent dit dat ik ondernemer ben geworden en hele dagen met het bevorderen van de gezondheid van anderen bezig mag zijn. Prachtig!

Je hart volgen is het mooiste dat er is en tegelijkertijd ook een van de moeilijkste paden om te bewandelen.

Voor iedereen die zijn hart volgt: mijn bewondering heb je!

jouw eigen pad bewandelen. omgaan met je omgeving

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou