Joska Marrit

Je hart openen voor meer onvoorwaardelijke liefde

29-07-2019 | Yoga leefstijl/ filosofie

Je hart openen

Wil jij vanuit (meer) compassie en onvoorwaardelijke liefde leven?

Ons hart is de plek waar we contact maken met onze onvoorwaardelijke liefde. Als ons hart open is voelen we deze prachtige liefde volop. Voor onszelf en voor de mensen om ons heen. Zodra je je hart openstelt voel je een ware connectie met jezelf, alsook met anderen. In ons hart wordt emotionele pijn en mentale spanning getransformeerd in meer positieve gevoelens. Met een geopend hart leef je (meer) vanuit compassie en liefde, met meer vertrouwen, ga je fijnere relaties aan met anderen, durf je kwetsbaarder te zijn, puur te genieten en ervaar je meer vrijheid.

Allemaal hele fijne dingen, toch? Om het nog mooier te maken: als we ons niet geliefd voelen lijdt ons immuunsysteem hieronder en neemt de kans op hart- en vaatziekten toe. Met een geopend hart kunnen we beter liefde geven en ontvangen, met vertrouwen en compassie, wat een gezond immuunsysteem bevorderd en de kans op hart- en vaatziekten afneemt. Prachtig toch?

Je hart openen kan lastig zijn

Je hart openen kan lastig zijn als je veel meegemaakt hebt en te vaak beschadigd bent. Wanneer je steeds gekwetst wordt, bouw je een muur om jezelf heen. Je zet als het ware je hart op slot zodat je minder gekwetst raakt (je Ego is hiervoor verantwoordelijk). Deze muur weer afbrokkelen kan erg spannend zijn en gaat daardoor niet zo makkelijk. Je Ego weerhoudt je ervan liefde toe te laten en je ware potentieel te leven. In de ware essentie is iedereen namelijk vervuld met liefde. Deze onvoorwaardelijke liefde, vol met compassie, helpt jou leven vanuit je ware potentieel zodat jij kunt groeien en bloeien.

Liefde is er in vele vormen. Meest bekend zijn de liefde een ander, bijvoorbeeld voor een partner, je ouders, andere familieleden, je vrienden, huisdier, etc. Liefde is er ook voor jezelf. Je mag van jezelf houden, lief zijn voor jezelf, goed voor jezelf zorgen. Er bestaat ook liefde voor alles wat je doet en alles wat je om je heen tegenkomt, zoals die mooie bloem die bloeit.

De liefde kan je doen stralen, maar kan ook pijn teweegbrengen. Liefde leert je beide kanten, want zoals altijd is er dualiteit in het leven. Het liefst ervaren we de pieken, gezien de dalen erg emotioneel zwaar kunnen zijn. Echter, wanneer we achteraf naar een dieptepunt kijken, kunnen we de opgedane lessen en daarmee ons groeiproces zien. We zijn op aarde om ons te ontwikkelen. Hierbij horen hoogtepunten alsook dieptepunten. Loslaten van (oud) zeer, je hart openstellen voor liefde en de transformatie aangaan, het kan met yoga!

Hoe kun je je hart meer openstellen?

Allereerst: wees lief voor jezelf en wijs jezelf niet af. Als jij jezelf al afwijst, wat zouden anderen dan doen? Hoe liever je voor jezelf (en anderen) bent, hoe liever anderen voor jou zijn. Probeer je gekrenkte Ego aan de kant te zetten en het leven aan te gaan met al haar mooie en minder mooie avonturen.

Je hart openen met Yoga

Yoga is een prachtige manier om je hart (meer) te openen. Asanas (houdingen) waarbij je achterover buigt verruimen je borstkas, waardoor vastgezette emoties meer lucht en ruimte krijgen. Het regelmatig doen van deze asanas (in combinatie met een diepe en rustige ademhaling) maken je hart daarnaast sterker.

Fijne yogahoudingen voor het openen van jouw hart

Een groepsles volgen

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou