Joska Marrit

IJSpiratie, de podcast over koude-training & ademhaling

2-12-2021 | Leefstijl

Luister jij onze podcast IJSpiratie al?

IJSpi, wat? Ja, niet INspiratie maar IJSpiratie!

IJSpiratie is dé podcast over koude-training & ademhalingkoude-training_ijsbad-workshop_ijspiratie-podcast_yoga-met-joska.

Ontstaan om jou te inspireren te gaan trainen met de kou. Ook als je een ziekte of aandoening hebt. Misschien juist dan.

Onlosmakelijk verbonden met deze onderwerpen zijn vele gezonde leefstijl onderwerpen zoals gezonde voeding & een sterke mindset. Alsook ziektes & aandoeningen zoals reuma & diabetes.

Iedere vrijdag staat er weer een nieuwe aflevering klaar voor de trouwe luisteraars.
Bijna elke week interviewen we een andere mede gepassioneerde koude-liefhebber. We praten over zijn/haar ervaringen met de kou, rituelen inbouwen, waarvoor je koude-training kunt inzetten, waarom degene dit is gaan doen & wat het degene oplevert.

Kortom: waarom het zo verslavend is & hoe jij dit in jouw eigen levensstijl kunt inbouwen.

Simpel, voor iedereen toegankelijk & o zo effectief!

Fantastisch veel energie geeft dit mij; in gesprek gaan met mede gepassioneerden, iedere week opnieuw geïnspireerd raken, de verbinding, het enthousiasme & bovenal: dat koude-training ontzettend simpel is, voor iedereen toegankelijk & o zo effectief!

Gemakkelijker gezonder worden kan niet. Oké, je moet wel een drempel over 😉

Vergeet uren bij de psycholoog (om jezelf terug te vinden), van dieet naar dieet (kou is mega goed voor je verbranding & aanmaak van bruin vet), uren in de sportschool (kou is goed voor je fysieke gesteldheid)

Vergeet die hele rits aan medicatie. Mensen die aan koude-training doen, hebben steeds minder medicatie nodig.

Vergeet jaren van arts naar arts om te ontdekken waar jouw (vage) klachten vandaan komen & hoe deze te behandelen. Kou bewijst zeer effectief te zijn voor zoveel ziekten. Ook voor die, die als contra-indicatie worden aangegeven zoals hart- en vaatziekten, reuma, hoge bloeddruk.

Voor alles wat ik nu heb getypt, kun je de bewijzen horen in de IJSpiratie podcast afleveringen.

Koude-training & ademhaling zijn een Quick fix, zowel fysiek als mentaal

Voordat ik ooit aan koude-training had gedaan, zei ik altijd dat een Quick fix voor je problemen niet bestond. Totdat ik koude-training ontdekte.

Koude-training is wel een quick fix. Een quick fix voor je fysieke en mentale gezondheid.

Want, of je nu een paar kilo lichaamsgewicht kwijt wilt, je metabolisme een flinke boost wilt geven, wilt afbouwen met medicatie, je sportprestaties wilt verbeteren… je behaalt het allemaal door al een paar keer in het koude water te gaan zitten.

Mentaal brengt het je rust, focus, een verbeterde concentratie, happy feelings, zelfvertrouwen, vertrouwen in je lichaam, ontspanning, iedere keer opnieuw een overwinning, drempels die verlagen in je dagelijks leven.

Kortom: je voelt je sterk, krachtig en je kunt de hele wereld aan!

Grote obstakels worden kleine drempeltjes of zelfs, vlakke wegen.

Jeetje, ik kan zo een reclame voor koude-training & ademhaling in! 😅

Ontstaan van de IJSpiratie podcast

IJSpiratie-podcast-koude-training-IJSbad-Podcast
Wat veel mensen niet weten maar ik leuk vind om te vertellen, is dat de vrouw van Alexander, Rinyanne, degene is die de podcast heeft bedacht

Zoekende naar een podcast over koude-training, werd ze teleurgesteld in het aanbod. Ondanks dat koude-training steeds meer mensen veroverd, was hierover geen podcast. Daarin moest natuurlijk verandering komen. Rinyanne kwam met de naam IJSpiratie (een geniale naam als je het mij vraagt) & legde dit idee op ons bordje. Een samenwerking was geboren.

We maken de podcast om anderen te inspireren ook te gaan trainen met de kou. Zodat meer & meer mensen de regie over hun gezondheid (& leven) terugnemen. We als samenleving gezonder worden. Ondertussen geeft het ons veel energie & positiviteit

Ga jij ook luisteren?

Middels deze link kom je op de pagina waar alle podcast afleveringen voor je op een rijtje zijn gezet. Lekker makkelijk 😊

Ben je klaar om te beginnen met koude-training & ademhaling? Leuk, leuk, leuk!!!

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

Woon je niet in Friesland maar wat verder weg?

Een paar fijne collega’s:

Meer lezen over koude-training & ademhaling? Op de site zijn hierover meer blogs te vinden 😄💥

Voor jou op een rijtje:

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou