Ferbining troch IIS

Groot Bewust-Zijn & GezondheidsEVENT

11 februari 2023 | 11:00 – 16:00 uur | It Podium, IJlst

De vrieskou als verbindinde oerkracht: Ferbining troch IIS

Op 11 februari vindt het groot Bewust-Zijn en gezondheids EVENT plaats.

Je bent van harte welkom tussen 11:00 en 16:00 uur.

Locatie: It podium, IJlst (Sudergoweg 1C, 8651 NE IJlst)

Dit project ‘Ferbining troch IIS’ is een projectplan geschreven en georganiseerd door Yoga met Joska en is onderdeel van IIS het Mienskipsproject van Arcadia. IIS is een productie van Arcadia en Keunstwurk en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Prins Bernhard Cultuur Fonds en Univé. It Podium in IJlst is sponsor van de locatie en helpt mee met de uitvoering van het projectplan.

IIS staat in het teken van genieten, consuminderen en verbinding met de natuur waarbij ijs als verbindende oerkracht door alles heen loopt.

Joska Marrit van Yoga met Joska is initiatiefnemer voor dit bijzondere project. “Het is mijn missie om de wereld gezonder en leefbaarder te maken, te beginnen bij het individu. Tijdens IIS willen we dit aan onze bezoekers laten ervaren,” vertelt ze. “Het zou zo mooi zijn als we die shift van een prestatiemaatschappij terug konden maken naar een maatschappij waarbij je er écht mag zijn en waarbij we individuen en subculturen respecteren. Weer terug naar verbondenheid, naar samen en naar onze Mienskip.”

Tijdens IIS kunnen bezoekers kennismaken met de bekende technieken van Iceman Wim Hof. Voor deelnemers van 16 jaar en ouder wordt er een ijsbad workshop aangeboden.

Daarnaast kan er onder andere een geleide meditatie worden gevolgd, aan yogalessen worden deelgenomen, reiki of klankschalen worden ervaren.

Ook voor de kinderen is er een uitgebreid programma, en ook aan de inwendige mens is gedacht.

Toegang is gratis, workshops kunnen worden gevolgd op donatiebasis. Voor sommige workshops is opgave noodzakelijk.

11-Stedenroute

We maken een Elfstedentocht op een andere manier.

Om de 11 steden te symboliseren bieden we 11 verschillende, bewustzijnsverruimende activiteiten aan.

Je krijgt een prachtige stempelkaart om alle onderdelen op af te stempelen. Hoe leuk is dat?! En je hoeft er alleen maar voor naar IJlst 😉

De onderdelen voor de gehele beleving zijn: yoga, ademwerk (Wim Hof ademhaling), begeleide meditatie, ijsbad, opwarmen met de horse stand, aromatherapie, klankschaal heling, massage, reiki, halo therapie (Zoutkamer-IJlst). Sommige onderdelen worden vergezeld door muzikale begeleiding. Tevens is er een edelstenen shop, foodtruck en kinderprogramma.

Plattegrond event inkijken of downloaden

De aanbevolen Elfstedenroute

Aan alle onderdelen (behalve het ijsbad) kan los van elkaar worden deelgenomen.

Voor de ultieme beleving volg je de aanbevolen route (nummering op stempelkaart volgen).

Ga je voor de ijsbad beleving? Hiervoor zijn een voorbereidingsactiviteit en een opwarmactiviteit nodig. Ademwerk – IJSBAD – Horse stand.

De 11-stedenroute: dé onderdelen van dit verbindende event

YOGA

Natalia is op dit event om jou een veilige plek te bieden om rust, evenwicht en stilte te ervaren. Een plek waar jij kan “zijn”, zonder iets te hoeven of te moeten. Een plek waar jij kunt ontsnappen van de hectiek van het alledaagse leven en dichter bij jezelf te komen. Haar Yoga Studio Zuidlanden (Leeuwarden) is precies zo’n plek.

Ze verzorgt op dit event Yin en Restorative yogalessen van zo’n 15 minuten. Yin en Restorative zijn twee rustige vormen van yoga waarbij je vooral de verstilling ingaat. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Er is geen fitheid of flexibiliteit nodig. Jij bent van harte welkom!

Over Natalia

8 jaar geleden kwam Yoga in mijn leven. Ik had toen een drukke baan in het bedrijfsleven, een gezin met twee jonge kinderen en probeerde het allemaal te combineren. Met Yoga leerde ik naar mijn lichaam te luisteren, mijn grenzen bewaken, rust en stilte opzoeken. Hoe vaker ik Yoga beoefende, hoe meer bewondering voor Yoga ik had.

Yoga is voor mij naar je hart luisteren, dicht bij jezelf blijven en keuzes vanuit je hart, niet vanuit je hoofd, maken. En dat wil ik graag met jullie delen tijdens dit evenement! Kom zelf ervaren wat yoga voor jou kan doen.

KLANKSCHALEN

Jeannette van Schaick – Klankschalen – Bewustzijn – Mantra zingen

Jeannette is op dit event om jou te stimuleren aan je bewustzijn te werken, waardoor je steeds meer in verbinding komt met jezelf, de ander en de natuur. Zij gebruikt hiervoor de klankschaal en jouw eigen stem als instrumenten.

Verbinding

De klank van de klankschaalklankschalen voeren je mee naar jouw bewustzijn. De klanken resoneren met de diepere lagen van jouw bewustzijn. Daardoor kom je gemakkelijk in verbinding met deze lagen. Door de resonantie worden jouw diepere lagen als het ware levendiger. En trilt mee met wat daar voor jou te ervaren is. De eventuele blokkades die de weg versperren trillen los, je kunt je weg vervolgen.

Jouw stem is een krachtig instrument om bij je kern te komen. Naast de klankschaaltrilling, brengt mantra zingen je ook in verbinding met jouw bron. Daar waar al het “weten” aanwezig is.

Over Jeannette

Ik ben Jeannette van Schaick. Bewustzijn is de sleutel tot verandering. Ik vind het fijn om mensen te stimuleren om aan hun bewustzijn te werken waardoor ze steeds meer in verbinding komen met zichzelf, daardoor weten wat ze willen en vanuit hun eigen verbinding in verbinding komen met de ander en de natuur.

MASSAGE & EDELSTENENSHOP

Lizette Hof – Centrum Satori – Massage – Jikiden reiki – Lomi Lomi – Soulshop by Satori – Webshop in edelstenen & mineralen

Lizette is op dit event om jou een rustmoment te geven in de vorm van een hand- of schedelmassage. Voel hoe je volledig in de ontspanning raakt door haar massagetechnieken en gouden handen.

Over Lizette

Als afgestudeerd dansdocent heb ik veel te maken gehad met het menselijk lichaam. Ik liep blessures op die niet altijd even fijn waren, maar het heeft mij wel iets heel moois gebracht: mijn passie voor verschillende massagebehandelingen en de kracht van Moeder Aarde.

Ik vind het waanzinnig interessant wat ons lichaam allemaal kan en wil vertellen. De rust, verbinding, ontspanning en persoonlijke groei die de verschillende behandelingen mij hebben gebracht, precies dát gun ik ook jou!

REIKI

Cynthia van der Veen – Zorg Dragen – Reiki, Coaching & Massage

Cynthia is op dit event om u een korte reiki sessie te geven. Ervaar een stoel reiki sessie, waarbij haar handoplegging, de lichaams- en liefdesenergie in uw lijf laten stromen. Een moment van ontspanning en zelfreflectie, welke nog dagen kan door werken.

Over Cynthia

Mijn naam is Cynthia van der Veen. Als moeder, zorgverlener en ondernemer had ik het altijd druk, druk, druk. Balans was er totaal niet meer en ik probeerde alle ballen hoog te houden, totdat ze allemaal vielen. Ik besloot om mij te verdiepen in mijzelf en beter voor mijzelf te zorgen.

De afgelopen jaren heb ik een methode ontwikkeld, waardoor ik liefdevol en vol energie naar mijzelf kan kijken en waarin ik andere vrouwen help om dit ook te doen. Door juist jezelf op één te zetten, je rust te pakken en je energie te herstellen.

Reiki is daar een onderdeel van, omdat het effect heeft op je energie en het inzicht kan bieden op je onderbewuste. Door de combinatie van Reiki, Coaching en Massage, bied ik je handvaten, als wel ontspanning. 

MEDITATIE

Klaske Kok – by Klaske – Begeleide meditatie – Spaceholder – Intuïtieve Massage – Verbinder – Maker

BEGELEIDE MEDITATIE
Klaske is op dit event om je mee te nemen op een meditatieve reis. Met een rustgevende stem word je meegenomen op een reis om jezelf (opnieuw) te verbinden met de kern van de aarde en met het pure licht van het Universum. Ervaar zelf wat deze prachtige, begeleide meditatie voor jou kan doen.

Over Klaske

Al van jongs af aan wilde ik mensen helpen zich verder te ontwikkelen en het hun blik te verwijden. Door te luisteren en te observeren zie ik patronen die vaak met een enkele vraag doorbroken kunnen worden.

In de afgelopen jaren heb ik mezelf mede door meditatie ontwikkeld en deze ervaring gebruik ik nu om mijn eigen praktijk op te zetten. Mede door mijn reizen en door open te staan voor de dingen die ik niet begrijp, heb ik een brede blik ontwikkeld die mij ook in het proces van mensen helpen ondersteunt.

Naast mijn zelfverdieping en ontwikkeling, creëer ik ook graag dingen. Van kleine decoraties voor in huis en tuin, tot meubels en terrasoverkappingen. Waarbij duurzaamheid en hergebruik erg belangrijk zijn.

WIM HOF ADEMHALING (voorbereiding ijsbad)

Maikel van Vastenhoven is op dit event om jou te helpen bij het terugvinden van de verbinding met je hart en weer een blij ei te worden! Hij neemt je mee in de wereld van de Wim Hof Methode. Na een korte theorie over het hoe en waarom gaan we direct aan de gang met ademen. We gaan dus vooral doen. Want zoals Wim zegt: “voelen is begrijpen”. Na dit onderdeel kan je thuis aan de gang met deze techniek en tevens is dit DE voorbereiding op het ijsbad.

Over Maikel

16 Jaar heb ik gewerkt als brandweerman in de Randstad en weet hoe het is om onder stress en druk te werken. In mijn loopbaan ben ik op zoektocht gegaan hoe ik de spanning voor, tijdens en na het uitrukken de baas kan komen. In de periode als brandweerman werkte ik tevens aan mijn onderneming maar ik voelde me in de loop der tijd echt een stresskip en was uitgeblust.

De Wim Hof Methode heeft mij weer met beide benen op de grond gezet. Ik voelde me weer een blij ei. Omdat dit zo’n enorme impact op mijn heeft gehad, besloot ik om Wim Hof Methode instructeur te worden. Nu coach ik avonturiers die de verbinding met hun hart verloren zijn en gestrest door het leven gaan.

IJSBAD 16+

Joska Marrit – Yoga met Joska – Koude-training – Ademwerk – Workshops – Retraites

Joska is op dit event om jou te laten ontspannen in de kou. Op zachte wijze begeleid ze je het ijsbad in. Vanuit bewustzijn, gevoel en een ontspannen adem stap jij het bad in. Waarna je een minuut of 2 mag genieten van die totale ontspanning, euforie en alle andere sensaties.

Over Joska Marrit

Vanuit mijn continue gedrevenheid en passie om mensen te laten groeien, bied ik platformen waarbij ik mensen uitnodig dichterbij zichzelf te komen.

Ik help onder andere ontspannen, minder stress ervaren, meer ruimte krijgen (in lichaam en geest), de gezondheid boosten, angsten overwinnen, (zelf)vertrouwen vergroten of (her)vinden, blijvende veranderingen aanbrengen in leefstijl en denkpatronen.

Als tools gebruik ik hiervoor yoga, koude-training en ademwerk. Kenmerkend voor mijn manier van lesgeven zijn mijn rustgevende stem die je meeneemt op (een innerlijke) reis, de zachte begeleiding die ik met mijn handen bied en mijn observatie- en invoelvermogen; heldere intuïtie, gecombineerd met mijn psychologische achtergrond.

HORSE STAND (opwarm methode)

Waarom de horse stand na een ijsbad? Je lichaam zichzelf laten opwarmen is belangrijk en onderdeel van de koude-training. In het koude water gaat al je aandacht naar de ademhaling en het voelen. De mind wordt stil. Als je het koude water uitkomt heeft de mind de neiging om snel weer actief te worden. Je sympathisch zenuwstelsel wordt actief; hartslag en ademhaling versnellen. Dat wil je nog niet. Als het koude bloed uit je ledematen zich te snel vermengt met het warme bloed uit je core, kun je last krijgen van een ‘afterdrop’.

Door de horsestand gecontroleerd uit te voeren hou je controle over je zenuwstelsel. Je been- en corespieren worden actief en creëren warmte. Je focust op een gecontroleerde ademhaling waardoor je hartslag laag blijft en je rustig opwarmt. Bovendien is het heerlijk om het effect van de kou te blijven voelen en je mind onder controle te houden. Controle over je ademhaling is controle over je reactie op stress.

Evert: ”Ik beoefen nu zo’n 12 jaar yoga en ben onlangs gestart met een Vinyasa Yoga docent opleiding. In het begin was yoga voor mij vooral fysiek. Gaandeweg is het steeds duidelijker geworden dat yoga een oefening is om in contact met mezelf te komen. Je leert je lijf voelen en word je bewust van de manier waarop je met weerstand omgaat. De manier waarop je omgaat met weerstand in de houdingen, weerspiegelen hoe je in het dagelijks leven omgaat met weerstand. De verbinding is de bewuste adem. Daar is ook de verbinding met de koude training: bewust de weerstand opzoeken met je mindset en je focussen op een gecontroleerde ademhaling. Zo kun je de stress observeren en aanvaarden. Die voldoening daarna, in stilte en liefde…”

NATUURLIJKE ESSENTIELE OLIEN

Astrid Postma – Lovelia Blends – Natuurlijke essentiële oliën – Workshops/info avonden

Astrid is op dit event om jou een demonstratie van aroma verstuivers aan te bieden. Ervaar hoe de lucht gevuld wordt met de verleidelijke geur van natuurlijke essentiële oliën. Je leert hoe je met een beetje olie zelf je eigen “gezonde” geuren kunt maken zonder toegevoegde chemische stoffen. Goed voor jou én het milieu, onze Moeder Aarde.

Over de oliën

De essentiële oliën zijn aromatische of geurende oliën die gewonnen worden uit planten. Dit gebeurt door middel van een verfijnd proces. De essentiële oliën bevatten de levenskracht van de plant. Elke olie heeft zijn eigen unieke aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing. Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal.

Over Astrid

Ik wil jou en anderen helpen bij de reis naar je eigen bewustwording, lowtoxic living; voor jezelf en je gezin. De essentiële oliën die ik aanbied, maken onderdeel uit van je natuurlijke medicijnkastje en helpen jou bij je gezondheid, je innerlijke rust en je dagelijkse routine.

VOEDING & STRESS

Gezond met Jeanet – Orthomoleculair voedingsdeskundige – 1:1 coaching met EMB bloedtest – Voeding & leefstijladvies – Cursus ‘Gezond Gezin’

Gezond met Jeanet komt op dit event vertellen over de relatie tussen voeding en stress. We leven in een prestatiemaatschappij. Wat doet dit met onze mentale gezondheid? Ervaart iedereen stress? Wanneer is stress wél gezond? Welke voeding kun je beter vermijden in stressvolle periodes? Welke voeding is ondersteunend in stressvolle periodes? Kan je door voeding stress voorkomen?  

Over Jeanet

Al sinds de middelbare school kampte ik met darmklachten. Veelal een opgeblazen buik, winderigheid, klachten aan de bijholten en een onverzadigbaar hongergevoel. Meerdere malen bezocht ik de huisarts, die een prikkelbare darm constateerde. Het advies: “je moet er maar mee leren leven”. Het moment dat ik een vaste relatie kreeg was ik iedere keer dat beschamende wc-concert zat.

Middels een diëtiste ontdekte ik een eliminatiedieet. M’n klachten waren weg, maar het dieet was niet vol te houden. Dit plantte wel een zaadje: voeding kan er dus voor zorgen dat ik geen klachten meer ervaar.

Na héél veel experimenteren en verschillende opleidingen te hebben gevolgd, ben ik uitgekomen bij de orthomoleculaire zienswijze. Voeden zoals de natuur dat bedoeld heeft, maar ook leefstijlfactoren hebben een aanzienlijk aandeel in je gezondheid. Hoe slaap je, hoe ontspan je, hoeveel beweeg je en wat eet je.

Mijn missie is om jou te laten ervaren dat je veelal grip kunt krijgen op de (vage) klachten die je ervaart. Ik help jou en of het hele gezin om preventief bewuste en gezonde keuzes te maken. In balans!

ZOUTKAMER-IJLST – HALO THERAPIE

De Zoutkamer-IJlst is onderdeel van dit event om jou de medicinale werking van de zoutkamer te laten ervaren. Zouttherapie – vanuit het Grieks Halo therapie genoemd, is een 100% natuurlijke en medicijnvrije behandelmethode, m.n. effectief bij aandoeningen van de luchtwegen en de huid.

Over Zoutkamer-IJlst

Wij van Zoutkamer-IJlst, hebben een passie om mensen te helpen. Bij een familielid dat jaren kampte met hoestproblemen, zagen wij positieve effecten na de zoutkamer. Omdat veel mensen luchtwegproblemen kennen, is het onze wens om hen de gunstige effecten van een zoutkamerbezoek aan te bieden. Naast luchtwegproblemen zoals astma, bronchitis en COPD, kunnen ook huidklachten zoals psoriasis en eczeem worden verlicht door onze zoutkamer.

Ervaar het zelf!

Zodra u de zoutkamer binnenstapt komt u in een ruimte waar u automatisch gaat ontspannen. Nadat u heeft plaatsgenomen in één van de comfortabele stoelen zult u snel merken dat de halogenerator de ruimte vult met vernevelde zoutdeeltjes. Daardoor lijkt het enigszins ‘mistig’. Het medicinale zout wordt ingeademd. Dit heeft niet alleen een positief effect op de luchtwegen, maar ook op de huid die aan dit microfijne zout wordt blootgesteld.

Het IJSBAD in? -> Inschrijving verplicht

Veiligheid

Om jouw veiligheid in het ijsbad te kunnen garanderen tref je hier een vragenlijst aan om inzicht te krijgen in je (medische) gezondheidstoestand. Niet om je af te schrikken maar er zijn een aantal contra indicaties voor koude training waarmee we rekening moeten houden. Deze contra indicaties zijn niet in alle gevallen gevaarlijk maar ik moet er wel van op de hoogte zijn om er rekening mee te kunnen houden.

Ademwerk – ijsbad – opwarmethode

Aan alle activiteiten van dit event kan los van elkaar worden deelgenomen, behalve aan de ijsbadactiviteit. Om de ijsbadervaring optimaal te maken, neem je eerst deel aan het onderdeel ademwerk en na het bad kies je voor een van de opwarmmethoden. Goed opwarmen is noodzakelijk.

Kinderprogramma

Dit is een GRATIS event, inclusief een leuk en actief kinderprogramma.

Neem dus vooral je kinderen, ouders, buren, hele vriendenkring mee 🥳

We hebben een handdraaimolen, poppenkast, knutseltafel en nog veel meer voor de kleintjes! Inclusief vrijwilligers die een oogje in het zeil houden. Kun jij je zonder zorgen onderdompelen in, bijvoorbeeld; het ijsbad 😉

P.S. Meedoen aan bepaalde onderdelen? Super! Meedoen is gebaseerd op donatie (cash of QR code)

Wodans food

Ook aan de inwendige mens is gedacht.

FOOD – WODAN’S WORSTEN

Wodan’s worsten – Wodans Food – Eric – Lekker duurzaam eten voor iedereen

Wodan’s worsten is op dit event om jou te laten ervaren dat je, als je dan eens een stuk vlees wilt eten, je dit op een duurzame en verantwoorde manier kunt doen. Wodan’s worsten is lekker duurzaam eten voor iedereen. Oh ja, en hij serveert de beste hotdogs van Europa 😉

*Duurzaam vlees

*Vegan worsten van redefine Meat

Over Eric, de eigenaar van Wodans worsten

Mijn naam is Eric. Sinds 2019 ben ik begonnen met een foodstand. Los van een inkomen genereren was verbinden op een positieve manier een doel op zich.

Nu na de corona is die verbinding misschien wel het belangrijkste. Mensen laten zien dat ze gezien worden. En goodvibes de wereld in sturen. Daarom zet ik mij in op dit event en maak ik de super lekkerste worsten voor jou klaar.

Mede mogelijk gemaakt door deze sponsoren

online-bedrijfsyoga
×