Joska Marrit

De energie van de Lente ☀️

30-04-2020 | Leefstijl, Yoga leefstijl/ filosofie

Het is lente, YAY! Hoe is de energie van de lente? De vogeltjes lijken harder te fluiten. Het zonnetje is volop aanwezig. De was hangt weer buiten in de frisse lucht, te drogen middels zonnestralen en een zuchtje wind. Wat een genot, dit seizoen, na de donkere dagen van de winter.

Nu wil ik er wel even bij vertellen dat, sinds ik buitenzwem in de herfst- en wintermaanden, ik ook van de winter ben gaan houden ☺️ Kou is zo lekker geworden, het voelt zo gezond 💙 Anyway, de lente is begonnen!

De energie van de lente. De lente is in het seizoen van de levermeridiaan en de galblaasmeridiaan. Centraal staat het houtelement. Wat betekent dit? Hoe kun je zorgen dat je optimaal gebruik maakt van de energie van de lente? Je leest het allemaal in dit blog.

Lente: Houtelement

In de lente staat onze lever centraal. Onze lever is gekoppeld aan het houtelement. Het houtelement is de kracht die ervoor zorgt dat het leven vooruit gaat. De kracht die groei en verandering brengt. Dit zie je terug in de natuur: ze komt weer tot bloei; krokussen, narcissen, deze prachtige creaties ontvouwen zich allemaal weer. Er komen nieuwe groene blaadjes aan de bomen. Dieren kruipen uit hun holletjes. Alles krijgt meer energie, komt weer op gang, net zoals wij.

Energie van de lente: Lever- en galblaasmeridianen

De lente resoneert met de lever- en galblaasenergie. Vanzelfsprekend staan de lever- en galblaasmeridianen in deze periode centraal. De emotie die bij de lente hoort is woede. Een disfunctie in de energie van deze organen en het houtelement kan zich uiten in boosheid, irritatie of depressie. Ben je helemaal in balans met de energie van de lente? Dan voel je je hoogstwaarschijnlijk besluitvaardig en begint je energie zich te ontvouwen. Je hebt zin om te gaan! Naar buiten en aan de slag met de plannen die je gemaakt hebt. Laat maar komen!

De energie van de lente

Van Yin naar Yang

In de lente zijn we meer naar buiten gericht, in de lente komen we uit de zware yin periode en gaan we langzaamaan naar een yang periode. We gaan van Kapha (‘’bijeenhouden’’, rust) naar Pitta (‘’verwarmen’’, energie). Dit houdt in dat we meer energie krijgen.

De lente is de tijd van handelen en uitvoeren. Onze creativiteit kan ontpoppen, we kunnen de ideeën en plannen die we in de winter hebben bedacht nu zichtbaar maken en vormgeven. De lente is de tijd van ontplooiing, ontdekken en groeien. Het is een nieuw begin waarin we fysiek en geestelijk alles weer kunnen laten stromen.

Opladen in de natuur

De natuur staat in volle bloei. De natuur opzoeken kan helpen om te kalmeren, te verstillen, te reflecteren. Maar ook kun je heel goed OPLADEN in de natuur. Snuif de frisse lucht op tijdens een fijne wandeling en bekijk alle pracht om je heen. Gegarandeerd dat jij je na deze wandeling stukken beter voelt!

Meer naar buiten en ook nog eens de magie van koud water ervaren? Plan een koude sessie in natuurwater voor jezelf in. Je grenzen verleggen én je gezondheid verbeteren, heerlijk! Stap jij liever een ijsbad in? Kijk hier of hier voor beschikbare data 🤗

YogaLeeuwarden_YogametJoska_Prinsentuin_Natuur_Sunset_seizoenen-lente_houtelement

Meer weten over de seizoenen?

We komen net uit de winter. Welke energie heeft de winter? Wat voor periode is dit? Winter time! Doe mee met de natuur

Na de lente komt de zomer. Alvast weten hoe je je hierop het beste kunt afstemmen? Zodat je in de zomer het meeste uit jezelf kan halen? Dit blog is interessant voor jou: Leven met de seizoenen: Zomer

Als we dan toch bezig zijn, hier lees je over de herfst 😊🙌 Goede zelfzorg in de herfst. Zo haal je het beste uit jezelf

Delen is lief

[wd_hustle id=’2′ type=’social_sharing’/]

Laat een reactie achter

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou