Ademwerk

Hack your state & leef in je volle potentie

Naar een ademcoach, waarom?

Loop je met klachten zoals paniek, hyperventilatie, weinig energie, nauwelijks focus, oververmoeidheid? Ik noem maar even een aantal klachten waarmee ademwerk je kan helpen… 

Zou je hier graag vanaf willen, via iets wat je zelf kan, maar weet je niet hoe? Als ademcoach kan ik jou hierbij helpen. We gaan eerst even terug: wat is ademwerk precies?

Wil jij je volle potentie leven? Energiek uit bed springen, ready for the day & de hele dag voldoende energie en focus houden? Van je stress en paniek af?

Dan is ademwerk iets voor jou!

Wat is ademwerk?

Ademwerk is een krachtige holistische methode om van zeer uiteenlopende klachten af te komen. Veelvoorkomend is ademwerk gericht op het loslaten van spanningen en het bevorderen van algehele ontspanning.

Ademwerk kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap, het verhogen van de vitaliteit en het verbeteren van het algehele welzijn. Heb je bijvoorbeeld veel last van stress en adem je hoog in je borst? Voel je met regelmaat een verhoogde hartslag? Paniek opkomen? Misschien voel je je lusteloos, energieloos en kost het je heel veel moeite dingen voor elkaar te krijgen? Moet het bij wijze van uit je tenen komen? Stroomt de vreugde niet meer maar voel je je neerslachtig? Stroomt de levensenergie niet meer door je lijf?

 Allemaal redenen om je adem onder de loep te nemen en aan ademwerk te gaan doen. Een ademcoach kan je helpen aan je klachten te werken door met je adem aan de slag te gaan. Dit kan door verschillende interventies in te zetten en/of door gepersonaliseerde ademreizen.

Onder begeleiding van een ervaren ademcoach kun je grote veranderingen in jouw manier van ademen aanbrengen. En daarmee in jouw leven. Je adem is je eerste toegangspoort naar een verbetert en gemakkelijker leven. Heb je eenmaal de interventies onder de knie, heb je de ademcoach niet meer nodig.

Blokkades weghalen met ademwerk

Ademwerk kan ook helpen om emotionele en mentale blokkades op te lossen die ons in de weg kunnen staan om te groeien en ons volledige potentieel te bereiken. Door deze blokkades weg te halen, kan de (levens)energie, prana, chi, weer vrijelijk stormen. Onze ademhaling is direct verbonden met ons zenuwstelsel en onze emoties. Wanneer we spanningen en blokkades in ons lichaam ervaren, kan dit leiden tot verstoringen in onze ademhaling en ons emotionele welzijn beïnvloeden. Door middel van gerichte ademhalingstechnieken, kunnen we deze blokkades opheffen en spanningen loslaten. Het kan ons helpen om ons bewust te worden van onze emoties en deze op een gezonde manier te uiten en te verwerken. Dit kan leiden tot een toename van emotionele stabiliteit, mentale helderheid en algehele welzijn.

Daarbij wordt iedere cel van je lijf weer voorzien van nieuwe zuurstof. Nieuwe zuurstof is belangrijk – en noodzakelijk – voor iedere cel van jouw lijf. Wist je dat als je voldoende zuurstof kunt opnemen, je veel meer energie kunt produceren? Terwijl als je ineffectief ademt, niet voldoende nieuwe zuurstof kunt opnemen, je lichaam maar weinig energie kan produceren. Hoe beter je adempatroon, hoe meer leuke dingen je kunt doen dus! En hoe minder energie je verbruikt.

Door anders te leren ademen, of mee te gaan op ademreis, kunnen trauma’s worden verzacht. Negatieve ervaringen – opgeslagen in het lichaam – kunnen omhoog komen in de veilige setting tijdens de ademcaching. Doordat je de situatie nu onder controle hebt, kun je reageren zoals je in het verleden in die situatie had willen reageren. Of je kunt het gevoel er laten zijn en door je heen laten stromen. Hierdoor kan je jezelf helen. Je adem is hiertoe in staat en de grootste poort naar heling. Je adem is ontzettend krachtig. En prachtig. Als je haar op de juiste manier kunt gebruiken en inzetten. Ik help jou daar graag bij.

Het werken met adem en de ademhaling is voor velen een onbekend gebied. Je adem is immers autonoom gestuurd; het gaat vanzelf, anders zou je doodgaan. Omdat het vrij onbekend is, zit bij veel mensen de ademhaling hoog vast; dit noemen we een stress-ademhaling. Zo’n disfunctioneel adempatroon kan de voedingsbodem zijn voor een breed scala aan fysieke, mentale en emotionele klachten. Jouw adem bezit een genezende kracht en kan ingezet worden als ´medicijn´. Jou je zelfhelende vermogen laten ervaren vind ik prachtig en ontzettend dankbaar om te mogen doen.

Bij welke klachten kan ademwerk helpen?

✲  Onrust/piekeren
✲  Hyperventilatie
✲  Duizeligheid

✲  Paniekaanvallen/angst
✲  Moeite om emoties te uiten
✲  Hartkloppingen

✲  Oververmoeidheid
✲  Overspannenheid, burn-out
✲  Tot jezelf komen

✲  Gebrek aan zelfvertrouwen
✲  Om te ontdekken hoe jouw adem is
✲  Om beter te leren ademen

Verschillende soorten ademwerk: interventies, technieken, ademreizen

Er zijn veel verschillende soorten ademwerktechnieken, ademinterventies met allemaal verschillende effecten. Snelle, sterke, diepe, dynamische ademhalingsoefeningen activeren het sympathische zenuwstelsel. Ze zullen ook activeren, spanning loslaten en de geest, energie en emotionele systeem deblokkeren. Deze technieken worden altijd gevolgd door langzame en zachte ademhalingsoefeningen die het parasympatische zenuwstelsel activeren. Ik laat je na een intense ademtechniek of -reis weer rustig aan landen en de zuurstof/stikstof verhouding weer tot homeostase niveau terugkomen.

 

Ademreizen door de verschillende staten van Zijn

Bij een ademreis ga je ontspannen liggen. We beginnen met een korte meditatie/bodyscan/yoga nidra om bewust te worden van je lichaam, spanningen en stress in het lichaam los te laten en contact te maken met je ademhaling. Hierna leggen we de aandacht op de ademhaling. Afhankelijk van de reis ademen we door de verschillende staten van zijn die op het moment wenselijk zijn. De verschillende staten van zijn zijn: de ruststaat, kalme staat, flow staat, vecht staat en vluchtstaat. Er kan een piek zijn, er is altijd een zachte landing.

Deze manier van werken is een vorm van diep meditatief werk waarbij de ademhaling als middel wordt gebruikt om diepere en meer verfijnde niveaus van bewustzijn te bereiken. Ademreizen brengt je dichterbij jezelf en kan zeer transformerend zijn. Elke sessie maak ik een nieuwe reis voor je. Ik bedenk voorafgaand aan de sessie, maar werk intuïtief. Voel ik dat een aanpassing nodig is, of een totaal andere ademreis, beweeg ik daarin mee.

“Je adem is je beste vriend. Jouw hulpmiddel om stress los te laten en tot je diepste kern te komen. Uit je hoofd, in je lijf. Van hieruit kun je de prachtigste dingen manifesteren.”

Ademcoaching bij Yoga met Joska

Om jou te helpen een weloverwogen keuze te maken door welke coach jij je wilt laten begeleiden in het ademwerk, vertel ik je wat je van mij kunt verwachten.

Hoe ziet een samenwerking met mij eruit?

– De eerste sessie is een kennismaking/intake gevolgd door een ademsessie.

– Je kunt na deze sessie kiezen voor losse, vrijblijvende sessies of het serieuzer aanpakken en kiezen voor een pakket.

– Er zijn twee pakketten:

    – 5 sessies

    – 7 sessies

– Na de kennismakingssessie kun je alles laten bezinken en een keuze maken. Rustig aan 😉

– Met de pakketten kunnen we gecontinueerd aan de slag. Dit is intenser (elke week) en je zult sneller gewend raken aan werken met je adem en resultaten merken.

– Tijdens elke sessie krijg je hetgeen we gedaan hebben nog even kort opgesomd en kun je hiermee ook thuis aan de slag. Hoe vaker je intuned bij jezelf, hoe meer resultaat je gaat merken.

Kort wat je o.a. leert:

– Ik leer je de effecten van gedachten, emoties, gedrag en gebeurtenissen op je adem en je staat van Zijn.

– Je krijgt technieken om je adem te observeren en onder controle te krijgen.

– Je leert meer ontspannen maar we kunnen ook energie opwekken

Wat jij maar nodig hebt. Dit haal ik uit het intakegesprek alsook uit de daaropvolgende sessies omdat we elke sessie ook kort in gesprek gaan.

– Afhankelijk van jouw hulpvraag, kun je door mij worden meegenomen op een ademreis door de verschillende staten van Zijn. Issues kunnen liggen in de vechtstaat, in de vluchtstaat, we gaan ernaartoe en leggen nieuwe ervaringen – en daarmee verbindingen – aan.

90 minuten sessie(s)

Een sessie duurt 90 min. Het is uitleg, oefening, afstemming. Je bent dus niet een uur aan het leren anders ademen. Het is heel veel bewustwording, houding, voelen. Lichaamswerk. Je leert echt je adem ontdekken en beïnvloeden, en wat de effecten van het dagelijks leven zijn en hoe je dit kunt ombuigen.

Na de sessie drink je een kopje thee of water en je bent er eigenlijk meteen wel weer. Je voelt je langere tijd wat meer ontspannen en het kan nog door je hoofd dwalen, maar je kunt direct weer verder met je bezigheden.

Ontdekken wat ademwerk voor jou kan betekenen?

Neem contact op via onderstaande button voor een geheel vrijblijvende kennismaking call.

Opleidingen

Ik heb mijn ademopleidingen genoten bij Kasper van der Meulen.

Breathwork Professional. Level 2

Breathwork Biohacker. Level 1

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief!

Wil je regelmatig inspiratie in je mailbox ontvangen? En als eerste op de hoogte zijn van nieuwe acties en events? Schrijf je dan in voor mijn Nieuwsbrief. Ik beloof, ik zal je niet spammen!